Kindjes

Muziek op Schoot®

Wil jij samen met je (klein)kind muziek maken, liedjes zingen, spelen met instrumenten en andere materialen, luisteren naar muziek en bewegen op muziek? Judith Geevers van Muzikindjes verzorgt cursussen Muziek op Schoot® voor kinderen van 10 maanden tot 4 jaar.

Tijdens de Muziek op Schoot lessen genieten kind en (groot)ouder samen van muziek en muzikale spelletjes. We zingen  bekende en nieuwe liedjes, we doen schootspelletjes en bewegingsactiviteiten en er zijn luistermomenten, waarbij de kindjes kennismaken met verschillende instrumenten en klanken. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd. Elke les wordt speciaal samengesteld voor de huidige groep, waardoor de activiteiten perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kindjes. De liedjes worden tijdens een cursus meerdere keren herhaald, zodat kinderen zich de liedjes eigen kunnen maken en steeds meer mee kunnen doen. Er wordt muziek gemaakt op voor kinderen geschikte instrumenten (zoals trommels, ritmestokjes, bellenbandjes en schudeitjes) en er wordt gespeeld met veel verschillende materialen (zoals gekleurde sjaaltjes, ballen, blokken, de parachute etc.).

Het allerbelangrijkste is om samen plezier hebben, maar het is toch mooi meegenomen dat ook andere ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd, zoals de taalontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling.
Een cursus Muziek op Schoot staat voor een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van je kindje.

Na elke les krijg je de gebruikte liedjes op papier mee naar huis, zodat er een eigen boekje kan worden samengesteld voor je kindje en de draad ook thuis weer opgepakt kan worden!

Ben je benieuwd wanneer de volgende cursus van start gaat? Kijk dan op de pagina Data & Prijzen.

 

Judith